Foto: Maja Suslin/TT

Trots kritiken – Jabar Amin (MP) vill fortsätta

Publicerad

Riksdagsledamoten Jabar Amin (MP) väljer att kandidera till riksdagen inför valet nästa höst. Han väljer alltså inte att följa i sina kritiska partikamraters fotspår som tidigare i höst meddelade att de inte skulle ställa upp inför nästa val.

Det var i slutet av augusti som tre tunga miljöparti-politiker meddelade att de inte skulle ställa upp inför nästa val. Carl Schlyter (MP), Valter Mutt (MP) och Annika Lillemets, tre av Miljöpartiets mest högljudda interna kritiker är de tre som valt att hoppa av. Riksdagsledamoten Jabar Amin från Umeå har även uttryckt sig kritiskt mot partiets svikna vallöften, men han meddelar nu att han ändå kommer att kandidera.

– Jag har funderat på det här i flera veckor och kommit fram till att jag kommer att kandidera till nästa val. Jag vill tillsammans med mina partikamrater arbete med en grön påverkan, säger Jabar Amin (MP).

LÄS MER: Tunga MP-politiker hoppar av inför nästa val

De svikna vallöftena handlar exempelvis om att Miljöpartiet har gått med på att sälja kolkraft i Tyskland, att de har accepterat en helomvändning i flyktingpolitiken, och att de har fört ett försvarspolitik som går stick i stäv med partiets linje. Värdlandsavtalet med Nato har varit det som stuckit mest i ögonen på kritikerna.

– Ingen partimedlem i något parti håller med om allting som partiet gör. Det är alltid något man inte gillar, men vi ska fortsätta och diskutera och förhandla. Men huvudsaken är att vi tillsammans ska arbeta med en grön påverkan, säger Jabar Amin (MP)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.