Oscar Tiberg företräder de anhöriga som skickat in stämningsansökan mot fallskärmsklubben. Foto: TT/Pressbild

Advokaten om stämningen: ”Inte meningen att röra upp känslor”

Publicerad

På tvåårsdagen för flygolyckan i Umeå skickade anhöriga in en stämningsansökan mot fallskärmsklubben, något som väckt många frågetecken.

– Det här är en åtgärd som vi vidtagit för att bevara de anhörigas rättigheter, en försiktighetsåtgärd, säger de anhörigas advokat Oscar Tiberg.

Oscar Tiberg, advokat på Chouette advokatbyrå i Stockholm menar att syftet med ansökan inte är att röra upp känslor eller konflikt i ärendet – utan att föra en dialog med fallskärmsklubben om att förlänga preskriptionstiden.

– De anhöriga vill diskutera med klubben om deras roll i olyckan, om deras ansvar och skadeståndsskyldighet. Klubben svarade inte på vår förfrågan, därför skickades ansökan in, säger han.

Skadestånd

I den juridiska världen är skadestånd det verktyg som skadelidande kan utkräva mot ansvariga. Men något skadestånd till de anhöriga är det inte på tal om.

– Vi pratar inte om några belopp just nu, säger Oscar Tiberg.

Hur kommer ni gå vidare efter det här?  

– Det kan jag inte svara på. Det är för tidigt att säga något mer och därför ville vi förlänga preskriptionstiden för att ha tid för diskussion med klubben.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer