Anmälde sin moped stulen – sedan omhändertog polisen den

Uppdaterad
Publicerad

En vespa blev igår kväll stulen utanför en butik i Torvalla, men när polisen hittade igen mopeden lämnades den inte tillbaka till ägaren.

Bara några minuter efter att anmälningen ringdes in mötte polisen i Östersund en mopedförare som saknade hjälm och som vägrade stanna på polisens uppmaning. Vid en närmare kontroll av mannen uppstod även misstankar om narkotikabrott, drograttfylleri och olovlig körning.

Trimmad moped

Men även mannens fordon blev intressant för polisen då det visade sig vara samma moped som tidigare under kvällen hade anmälts som stulen. Ägarens lycka torde dock ha blivit kortvarig då mopeden visade sig gå ”betydligt fortare” än 30 km/h, enligt polisens händelserapport.

Misstänks för flera brott

Därför togs vespan i beslag av polispatrullen för en teknisk undersökning. Mannen som körde fick också följa med till polisstationen för vidare utredning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.