Erik Stenberg ville muntra upp nyseparerade vännen Rickard – och lade ut honom i en annons. Foto: Privat

Annonserade ut kollegan i köp- och säljgrupp

Uppdaterad
Publicerad

Erik Stenbergs kollega Rickard Andersson hade nyligen separerat och var lite nere. För att muntra upp sin vän tog Erik saken i egna händer – och annonserade ut Rickard på en köp- och säljgrupp på Facebook.

Rickard Andersson och Erik Stenberg jobbar i Kankbergsgruvan ihop. När Rickard separerade från sin partner kände Erik att han ville göra något för sin vän.

– Jag tänkte att jag skulle försöka göra honom glad och började prata lite om att lägga ut honom på Blocket, men var lägger man den annonsen i så fall? Det är väl ingen kvinna som söker efter en man på Blocket? Men då kom jag på att Facebook, det är ju perfekt, berättar Erik Stenberg för SVT.

I annonsen löd beskrivningen:

”En händig man bortskänkes. Har gått 45 felfria vintrar. Söker ett stillsamt o fint hem med en ensamstående naturtrogen jänta. Hon bör befinna sig mellan åldrarna 39 och 49 och 1 halvt. Trevlig...mysig o god ekonomi är en fördel. Seriösa skickar pm.”

Huvudpersonen inte lika road

Rickard satt på plats på jobbet när Erik lade ut annonsen, inte lika road som Erik. Men responsen efter att inlägget publicerades blev allt annat än väntat:

– Alltså den första svängen var det helt sjukt, det svarade hur många tjejer som helst, och till slut for han på dejt. Det klickade dock inte riktigt helt och de förblev vänner, berättar Erik, som fick agera medlare av kontakterna eftersom Rickard inte hade Facebook.

Nu blev tonen något skarpare. Annonsen lades upp igen, men med ett tillägg:

”På grund av oseriösa köpare som inte hämtade objektet så ligger det ute igen.”

– Då fick jag samma respons som efter första svängen, så nu tror jag det kan vänta någon dejt framöver igen! Jag fick skicka dem vidare eftersom han skaffade Facebook till slut. Men hans liv har ju ändrats nu! Till det bra hoppas jag, jag tror han är glad, skrattar Erik.

Annonsen plockades dock bort av gruppens moderator så småningom, men innan dess hade flera personer hunnit höra av sig till Rickard för vidare kontakt.

”En riktig hit!”

Huvudpersonen själv, Rickard, vittnar om att upptåget först inte var speciellt uppskattat.

– Just ögonblicket när han sa ”jag har lagt ut en annons” så kändes det kanske inte så där jätteroligt. Men när det började plinga i deras telefoner så blev det en rolig grej. Det kan ju faktiskt bli något bra utav det! Och det är alltid kul att få lite uppmärksamhet, säger Rickard som avslöjar att det hittills bara utmynnat i en dejt, och är förtegen om det kommer fler dejter framöver.

– Men annonsen blev faktiskt en riktig hit!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.