Se polisens tekniker på plats – ”De ska ta reda på brandorsaken” Foto: Josefine Holgersson, SVT

Ännu ingen misstänkt för storbranden i Hörnsjö

Uppdaterad
Publicerad

Två dygn efter att ett stort antal bilar och en villa totalförstörts efter en brand i Hörnsjö finns ännu ingen misstänkt.

– Det är svårt men teknikerna arbetar under dagen med att finna brandorsaken, säger David Helgesson, chef för grova brott vid Polismyndigheten.

Under måndagsförmiddagen påbörjades den tekniska undersökning som polisen hoppas ska leda till en förklaring till den stora branden i helgen.

Det har under helgen också utretts om den närliggande bäcken och andra naturvärden kan ha skadats då mer än ett hundratal bilar började brinna under en och samma natt i Hörnsjö i Nordmalings kommun.

Storbranden i Hörnsjö

Miljöinspektör Rodney Wells säger dock att det inte är någon större fara för miljön i nuläget men att det på sikt förstås blir en fråga om sanering av området.

Hör polischef för grova brott David Helgesson kommentera förundersökningen så här långt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbranden i Hörnsjö

Mer i ämnet