Det var på söndagskvällen som flerfamiljshuset i centrala Nordmaling började brinna. En kvinna i 60-årsåldern tros ha avlidit i branden. Foto: Privat

Undersökningen av brandplatsen i Nordmaling inleds på onsdag

Uppdaterad
Publicerad

Polisens tekniker väntar på att platsen där det nu nedbrunna flerfamiljshuset i Nordmaling ska svalna innan han kan utföra sin brandplatsundersökning.

– Räddningstjänsten har försökt få ner värmen så mycket som möjligt för att vi ska kunna komma in på platsen snabbt, säger polisens förundersökningsledare Christina Stenling på tisdagsförmiddagen.

Vid lunchtid uppger polisen att brandplatsutredningen planeras att genomföras under onsdagen.

Tros inte vara anlagd

I nuläget går det inte att säga vad som startade branden, men enligt Christina Stenling finns det ingenting som tyder på att den skulle vara anlagd. Händelsen utreds som allmänfarlig vårdslöshet och vållande till annans död, eftersom en kvinna befaras ha avlidit i branden.

Först när den tekniska undersökningen genomförts går det att bekräfta att hon dog i branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.