Foto: SVT

Anrikt kondis släcker ner

Publicerad

Anrika Stenmans konditori i Vilhelmina har de senaste tre åren drivits av en familj från Göteborg, men nu har de efter bestämt sig att lämna bageriet. – Det är lönsamt under turistsäsongen sommartid, men under vintern går det inte ihop, förklarar Kaj Merstrand som tillsammans med fru och vuxna barn drivit bageri och lunchrestaurang här.

– Det har varit ett moget övervägande, men vi har jobbat alldeles för mycket mot slutet, säger Kaj som mot slutet sa upp all personal för att nå lönsamhet.

Parallellt med att paret lämnar rörelsen är också fastigheten till salu. Ägaren finns i Östersund och äger även en rad butikslokaler i anslutning till konditoriet. Tre Läge Fastigheter AB söker alltså någon som vill ta vid.

– Fastigheten har varit till salu nära ett år. Problemet är finansieringen i inlandet. Vi låter det bero till efter årsskiftet. 8 miljoner tillsammans med omgivande affärslokaler och tillhörande lägenheter, säger Peter Englund som är delägare i Tre Läge Fastigheter AB.

”Viktigt landmärke”

– Det här är ett mycket viktigt landmärke för kommunen, säger Kaj som inte tänkt lämna orten fast de stänger fiket.

Stenmans konditori som funnits sedan 1948 har nu släckta lampor sedan den första december.

– Det är trist att inte hantverket uppskattas bättre, säger Kaj som packar ihop.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer