Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniel Petersson och Markus Nyström hoppas på att festivalen kan komma att bli ett återkommande evenemang. Foto: Zanna Nordberg/SVT

Antalet invånare i Jörn dubbleras för en dag – 1500 personer väntas besöka nya festivalen

Uppdaterad
Publicerad

Den nystartade gratis utomhusfestivalen Open Fire Festival går av stapeln under lördagen i Jörn. Festivalområdet har plats för 1500 personer vilket är mer än dubbelt som många som bor i Jörn. De 1500 biljetter som fanns – är slut sedan flera dagar tillbaka.

Det ser ut att bli ett rejält tryck i Jörn under lördagen då bland annat Dolly style, Chris Kläfford och Markoolio står på scenen. Festivalområdet har en publikbegränsning på 1 500 personer och därför har besökarna fått boka biljetter mot en serviceavgift.

– Bara för att det sker saker på landet är det inte självklart att det finns platser kvar, säger Daniel Petersson, festivalgeneral.

För att hålla besökarna varma kommer det finnas ett antal eldar utplacerade på området, men förhoppningen är att man ska kunna hålla sig varm under konserterna. 

– Vi hoppas ju att det ska dansas mycket framför scenen, säger Markus Nyström, festivalgeneral.

Finansiering

Pengarna till festivalen kommer till stor del från kulturrådet och sedan är det sponsorer som har gått in för att täcka resten av kostnaden.

– Vi vill locka mycket folk till Jörn och det är därför vi gjorde det till en gratis festival, säger Markus Nyström, festivalgeneral.

Se mer från festivalen i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.