Foto: Petra Älvstrand,TT /SVT

Arbetsförmedlingens uppsägningar: 63 i Västerbotten får lämna

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsförmedlingen säger upp 63 anställda placerade i Västerbotten. Det bekräftar nu Arbetsförmedlingen för SVT Västerbotten.

I veckan kom besked om att 1 600 personer i hela landet får lämna Arbetsförmedlingen. Nu står det klart att 63 av dem som berörs är placerade i Västerbotten.

I siffran ingår inte bara de som arbetar på lokalkontor i länet, utan även de som jobbar övergripande över hela landet, men som är placerade i Västerbotten. Fackförbundet ST:s regionordförande Mattias Lundgren betonar att uppsägningar inom chefsledet ännu inte förhandlats om, och därför inte ingår.

– Hur många det blir får vi se. Det kommer besked efter sommaren.

Lotta Edman vid Arbetsförmedlingens presstjänst bekräftar att chefer inte ingår i siffran som nu lämnats.

– Det kan komma att bli fler, men det är inte förhandlat ännu.

”Alla blir drabbade”

Veckan har varit jobbig för många på Arbetsförmedlingen, säger Mattias Lundgren.

– Många har fått de här tunga beskeden i veckan, och de som får vara kvar undrar hur de ska lösa sitt uppdrag när det blir färre anställda. Alla blir drabbade, även om de som tvingas lämna drabbas hårdast.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.