Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör ministern om satsningen mot kriminalitet i arbetslivet: ”Mycket fusk” Foto: Nader Sedehi/SVT

Arbetsmarknadsminister Johan Danielsson om centret mot arbetslivskriminalitet: ”Mycket fusk”

Publicerad

Genom att starta sju regionala center mot arbetslivskriminalitet hoppas regeringen att komma åt brottslighet inom arbetslivet. Det menar biträdande arbetsmarknadsminister Johan Danielsson (S) som vara med när den första centret invigdes i Umeå.

– Arbetet har pågått sedan 2018 men nu intensifierar vi arbetet genom att samla alla krafter under samma tak, säger han.

Han berättar att regeringen genom ny lagstiftning kommer att underlätta så att olika myndigheter kan ta del av varandras information.

– Sekretessfrågan hanterar vi på två sätt. Dels har de ingående myndigheterna fått i uppdrag att utnyttja nuvarande utrymmet så mycket som möjligt med den nuvarande lagstiftningen. Dels har regeringen idag mottagit en utredning som kommer med förslag att föra det lättare för myndigheter att samverka, säger Johan Danielsson (S) biträdande arbetsmarknadsminister.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer