Den dygnslånga lagtävlingen Dräpardygnet startade på fredagen och avslutas på lördagen. Foto: TTGU

Målgång i Dräpardygnet under lördagen: ”Har bara varit utmaningar”

Uppdaterad
Publicerad

Dräpardygnet, där lag i Umeå tävlar i cykling, löpning och paddling är i full gång och i dag kommer deltagarna i mål efter ungefär ett dygns kraftprov. På grund av coronapandemin är årets upplägg lite annorlunda – bland annat sover de tävlande utomhus.

– Det har bara varit utmaningar, men alla lagen är med på banan. Natten har varit lång och hemsk och underbar, eller hur man vill se det. Flera lag droppade in, där de skulle sova, vid klockan 6 i morse och skulle sedan starta igen klockan 7. Det blev middag och sedan direkt frukost, säger Tobias Thomson på Tough Training Group Umeå, som arrangerar tävlingen.

Tävlingen drog igång på fredagseftermiddagen och avslutas under lördagen. Normalt sett brukar de tävlande ha tak över huvudet, men i år blev det övernattning, med ordentligt avstånd, utomhus på grund av coronapandemin.

Ett par plusgrader

– Det var väl omkring två plusgrader i natt, säger Tobias Thomson.

TTGU har också valt att inte ha några publika evenemang i årets Dräpardygnet.

Upplägget är samma varje år – det är en kvälls- och en nattetapp, sedan en dagetapp och avslutningsvis en jaktstart. Däremot är banan på olika ställen varje år, inom Umeå kommun. I år har de tävlande tagit sig till Bäcksjön, vidare till Sävar, Skeppsvik, Täfteå, Ersmark, Backen och så småningom Klabböle. Målgången blir på ”hemligt ställe i I20-skogen.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.