Jublet visste inga gränser när Viktor Arvidsson tryckte in 3-1 för sitt Nashville inatt. Foto: TT

Arvidsson hyllades av publiken i Nashvillesegern

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Arvidsson, Kusmarkssonen med Kågedalens AIF som moderklubb, är mitt upp i brinnande Stanley Cup-final med sitt Nashville just nu och blev hjälte med sitt frilägesmål inatt.

Lagom till den svenska nationaldagen så visade tre av lagets svenskar, Viktor Arvidsson, Calle Järnkrok och Filip Forsberg, framfötterna mot Pittsburgh Penguins i den fjärde finalmatchen med varsitt mål.

Publiken hyllade Kusmarkssonen Arvidsson ordentligt när han tryckte in 3-1-målet 13.08 in i andra perioden – sitt tredje mål i slutspelet och första mål sedan den fjärde matchen i slutspelet mot Chicago Blackhawks.

När Kusmarkssonen åkte till sig ett friläge och tryckte in pucken distinkt till höger om Matt Murray i Pittsburghs målbur visste glädjen inga gränser hos publiken som skanderade ”Arvy, Arvy, Arvy”. Det blev alltså svenskarna som blev matchhjältar under den svenska nationaldagen, om än på plats i Nashville.

Matchen slutade 4-1 och därmed kvitterade Nashville matchserien till 2-2. Det femte mötet spelas natten mot fredag den 9 juni klockan 02.00 svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.