Genrebild. Foto: Christina Sjögren/TT

Avancerad cannabisodling avslöjad i Malå kommun

Publicerad

Polisen i Skellefteå avslöjade i början av juni en avancerad cannabisodling i en fastighet i Malå kommun. Cirka tolv kilo cannabis upptäcktes och en man i 30-årsåldern sitter nu häktad misstänkt för grovt narkotikabrott.

Det var den 7 juni som polisen i Skellefteå gjorde en husrannsakan i fastigheten. Där upptäcktes en avancerad cannabisodling som, enligt tidningen Norran, kan liknas med en industriell tillverkning av cannabis.

– I inledningsskedet uppskattade vi det grovt till tolv kilo men analysen är inte klar än så jag kan inte säga någon exakt siffra, säger polisen Ellinor Hörnlund till SVT.

Misstänks för grovt narkotikabrott

Polisen hade fått ett tips som ledde till att man hade span på fastigheten. Därefter gjordes ett tillslag då man upptäckte odlingen. Mannen, som är i 30-årsåldern, förhördes och häktades några dagar senare misstänkt för grovt narkotikabrott.

– Nu pågår analyser och undersökningar av IT-utrustning som telefoner och datorer. Förhoppningsvis kan vi väcka åtal om två veckor, säger Ellinor Hörnlund.

”Ovanligt med så avancerad utrustning”

Enligt uppgifter till Norran ska det vara en av de största cannabisodlingar Skellefteåpolisen avslöjat. Det är dock något som Ellinor Hörnlund inte vill uttala sig om. Men hon bekräftar att det inte hör till vanligheten att man stöter på den storleken av odling speciellt ofta.

– Det är inte jättevanligt, speciellt inte att vi stöter på så avancerad utrustning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer