• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kumla kommun, i Örebro län. Det kommunala dricksvattnet är påvisat förorenat av bakterier. Kommunledningen uppmanar alla att koka vattnet före förtäring. Läs mer här

Narkotikan hittades under en bro. Foto: Polisens förundersökning

Barn hittade närmare fem kilo hasch under brygga 

Publicerad

Mannens gömma med 4,9 kilo hasch under en brygga upptäcktes av några barn. Nu döms mannen till 1,5 års fängelse. 

Det var i juni förra året som barnen hittade en plastpåse under en brygga vid handelsområdet Strömpilen i Umeå. Påsen visade sig innehålla förpackningar med hasch. I hopp om att få tag på ägaren bytte polisen ut narkotikan till träklossar insmorda med fluorescerande färg och satte dygnet runt-bevakning på bryggan.

Efter ett par dagar kom den 24-årige mannen och försvann in under bryggan medan polisen såg på. När mannen greps fanns spår av den fluorescerande färgen både på mannens händer och byxor.

Nekar till brott

Mannen nekar till brott och har i förhör sagt att han inte har någon aning om hur han kommit i kontakt med den fluorescerande färgen, han menar att anledningen till att han vistats på bryggan var för att kyla en påse med öl som han köpt på det intilliggande Systembolaget. 

Tingsrätten gör bedömningen att då påsen legat så till att vuxna personer inte av en slump kommer i kontakt med den, och dömer mannen för försök till narkotikabrott samt ett fall av ringa narkotikabrott. Påföljden blir fängelse i ett år och sex månader.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer