Flicka påkörd i Umeå – misstänkt drograttfylleri

Uppdaterad
Publicerad

En flicka i yngre tonåren blev påkörd under fredagsförmiddagen i Umeå. Barnet fördes till sjukhus och polisen misstänker att föraren var drogpåverkad vid olyckan.

Det var klockan 11.10 som ett larm om en påkörd person gick ut till SOS alarm. Det visade sig vara en flicka i yngre tonåren som blivit påkörd av en personbil på norra Obbolavägen vid Tegs äldrecenter.

Enligt initiala uppgifter från polisen ska barnet ha varit talbart när räddningspersonal anlände till platsen. Räddningstjänst, ambulans och polis kallades alla till platsen. Det var totalt stopp i trafiken i samband med olyckan.

Flickan lastades i ambulans och fördes till sjukhuset med lindriga skador.

Misstänkt drogpåverkad

Det visade sig senare att föraren, som är en kvinna i 50-årsåldern, misstänks för brott. Enligt polisen finns det misstanke om att hon varit drogpåverkad i samband med olyckan.

Föraren togs med av polis till stationen för provtagning och förhör. Bilen hon körde beslagtogs av polisen.

En polispatrull har skickats till sjukhuset för att förhöra det påkörda barnet om händelserna.

Kvinnan misstänks i nuläget för drograttfylleri och vållande till kroppsskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.