Lekparken på Anderstorp i skelefteå har utsatts för sabotage under flera kvälar den här veckan. Nu vädjar kommunen om hjälp med att få stopp på vandaliseringen. Foto: SVT

Barnens lekpark försenas efter sabotage

Publicerad

Förskolan Pusselbitens lekpark i Skellefteå skulle byggas om men kommer i stället att försenas. Någon eller några har vandaliserat den med mopeder och eldning.

– Det är ju varje morgon nu nästan och har varit så i en veckas tid. Man undrar ju vad som rör sig i huvudet på de som gör det här. Men det verkar som att de har valt att just den här lekplatsen ska förstöras, säger Matilda Fhärm på samhällsbyggnadskontoret i Skellefteå.

Händelserna är polisanmälda med förstörelsen verkar fortsätta på området under nätterna. Kommunen har anlitat ett vaktbolag för att få stopp på sabotaget och vädjar till allmänheten att höra av sig med eventuell vittnesuppgifter.

Mopeder och eld

Flera lekredskap på lekparken har blivit sönderkörda med mopeder och en del eldning har förekommit på området. Lekparken var tänkt att öppnas under den här veckan, men sabotaget innebär att det kommer dröja åtminstone två veckor ytterligare innan lekparken kan öppnas.

– Man blir ju jätteledsen förstås, vi har haft en dialog med folk i området och barnen har väntat väldigt länge så det är jättetråkigt att man ger sig på just den här platsen, säger Matilda Fhärm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer