Barnfamilj körde av vägen i Fredrika

Uppdaterad
Publicerad

En familj på två vuxna och ett barn körde av väg 92 strax utanför Fredrika vid lunchtid på fredagen. En av de vuxna fick skärskador när bilen for ner i diket, landade på sidan och tippade över.

– Det är halt på platsen, säger Magnus Holmberg, chef i beredskap.

Det var strax innan klockan 12 som olyckan skedde på vägen mellan Åsele och Bjurholm. Bilen som kördes i riktning mot Bjurholm hamnade av okänd anledning i diket strax utanför Fredrika.

– Det är en singelolycka, en bil som kört i diket och voltat. Två vuxna och ett barn är inblandade, säger Magnus Holmberg, chef i beredskap.

Halt på platsen

Hela familjen uppges ha klarat sig okej efter omständigheterna, men har förts med akutbil till Åsele för kontroll. En av de vuxna har fått sårskador.

Enligt Holmberg är det halt på olycksplatsen. Vägen var helt avstängd under räddningsarbetet.

– Ja, det var den initialt tills räddningsfordon nummer två var på plats. Då kunde trafiken släppas på något, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.