Sågverket i Hällnäs läggs ner. Foto: SVT

Besked idag: Sågverket läggs ner

Publicerad

Martinsons sågverk i Hällnäs läggs ner. De 43 anställda på sågverket erbjuds nu jobb på sågverket i Bygdsiljum istället.

Under torsdagen kom beskedet om att Martinsons sågverk i Hällnäs läggs ner. Lagom till semestern 2018 kommer de 43 tjänsterna att flyttas till sågverket i Bygdsiljum istället.

– Det är en tuff bransch, för att klara av det måste vi gå från tre sågverk till två. Det kommer att behövas 30 nya tjänster i Bygdsiljum i och med flytten, vi räknar med att de som vill flytta ska få jobb där, säger koncernchef Lars Martinson.

– Många som jobbar i Hällnäs bor där eller i Lyckseletrakten, det kan bli lite långt för dem att flytta. Men de som vill flytta med ska få göra det, säger Lars Martinson.

Räknar med att öka produktionen

I och med flytten räknar man med att kunna öka produktionen från 500 000 kubikmeter till 535 000 kubikmeter. Fabriken har funnits i Hällnäs sedan 1996 bolaget har investerat över 100 miljoner kronor i sågverket. Martinsons plan är nu att försöka sälja den befintliga maskinparken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer