Genrebild. Foto: TT

Våldtäktsman blev biten i penis – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna lyckades avbryta en pågående våldtäkt genom att bita gärningsmannen i hans penis. Nu dömer hovrätten i Umeå mannen, som är i 30-årsåldern, för våldtäkten.

Det var i början av juni som händelsen ägde rum i en av Västerbottens inlandskommuner. Efter en fest som kvinnan och mannen besökte har mannen tagit sig in i kvinnans bostad och tvingat sig på henne.

När mannen tvingade in sin penis i kvinnans mun bet hon till så att det började blöda, mannen föll åt sidan och hon lyckades i samband med det slita sig loss och tog sig till en granne som larmade polisen.

Dokumenterade bettmärken

När mannen greps dokumenterades bettmärken på hans könsorgan och även andra skador som enligt domslutet är typiska avvärjningsskador.

I juli dömdes mannen till fängelse i två år och tre månader för våldtäkt samt ringa narkotikabrott då tester visar att han kort innan våldtäkten rökt cannabis.

Nu väljer hovrätten i Umeå att fastställa tingsrättens dom. Mannen ska även betala 115 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.