Bilbrand i carportlänga på Biologigränd i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Larmet kom till SOS vid 03.21 natten mot torsdag då en bil av oklar anledning började brinna i en carportlänga på Biologigränd på Ålidhem.

Enligt räddningstjänst var det en bil som började brinna av oklar anledning, men en anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats.

Polis spärrade av platsen, höll förhör och dokumenterade området. RLC-befäl Stefan Andersson skriver på polisens hemsida att fler utredningsåtgärder kommer att vidtas under dagen.

Polisen spärrade av platsen. Foto: Privat. Harald Svensson.

Bilen blev helt förstörd av branden och det påverkade också en annan bil som stod nära.

Räddningstjänsten i Umeå säger att släckningsarbetet tog en halvtimme.

Uppdatering 09.32

SVT:s reporter Moa Lindberg är på plats och rapporterar om läget och säger att det var en del nyfikna människor på platsen som gick runt och fotade men att säkerhetsvakter också fanns på plats.

– Bilens huv är öppen och fronten är helt utbrunnen. Sidan på bilen bredvid har smält och det är glassplitter och släckningsvätska överallt.

Polisens tekniker är på väg till platsen för att göra en teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.