En bililst åkte in i träd efter att ha väjt för en ren på E45 söder om Blattnicksele i Sorsele kommun. Foto: SVT/TT

Bilist väjde för ren och åkte in i träd på E45 i Sorsele – bilen började brinna

Uppdaterad
Publicerad

En bililst åkte in i träd efter att ha väjt för en ren på E45 söder om Blattnicksele i Sorsele kommun. I samband med krocken med trädet började bilen brinna – och elden spred sig sedan till skogen. Bilisten, en man i 20-årsåldern, intensivvårdas för skadorna i samband med krocken.

– Personen hade fått hjälp av folk på platsen och hade tagit sig ut ur bilen när vi kom dit, förklarar Lasse Rystedt, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten.

Olyckan inträffade strax före 18.30 på fredagksvällen. Föraren, den enda som satt i bilen, fick föras med ambulans till sjukhus.

Vårdas för allvarliga skador

Föraren är en man i 20-årsåldern. Han vårdas på intensivvårdsavdelningen i Lycksele för allvarliga skador.

– Mannen är nedsövd på iva och ska vara allvarligt skadad. Han är inte hörd av polis om händelsen, säger Nora Fällman, RLC-befäl vid polisen.

När bilen hade fattat eld spred sig elden ”omkring tiometer” till träd i närheten. Vid 20-tiden uppger räddningstjänsten att man inväntar bärgning men att det inte ska vara någon påverkan på trafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.