Björklövens Sebastian Selin gjorde ett av målen i derbyförlusten mot Modo. Foto: Bildbyrån

Björklöven föll efter straffar

Det krävdes straffläggning för att skilja Björklöven och Modo åt i derbyt. Där var Modo strået vassare och kunde till slut skriva siffrorna till 4-3.

Derbyt började i uppförsbacke för Björklöven som hamnade i tvåmålsunderläge efter första perioden. Men tidigt i den andra kunde Sebastian Selin reducera till 1-2 och drygt tio minuter senare var det kvitterat efter en balja från Lukas Ericsson.

Men Modo fick sista ordet även i den andra perioden då de drog ifrån till 3-2 strax innan periodpaus.

Björklöven kom igen

Matchen var stundtals grinig med mycket känslor och en hel del tuffa tacklingar. Trots underläget kom till slut Björklöven åter igen när Emil Lundberg kvitterade till 3-3 i mitten av den tredje perioden.

I förlängningen gick bägge lagen lottlösa och straffar krävdes för att skilja dem åt. Där lyckades inte Björklöven få hål på Modo-målvakten Linus Lundin.

Modos Patrik Karlkvist blev matchhjälte i straffläggningen vilket innebär att extrapoängen följer med laget hem till Örnsköldsvik.