Fredric Andersson, lagkapten i Björklöven. Bilden är från säsongen 2018/19. Foto: Erik Mårtensson/TT

Björklöven tog hem toppmötet

Onsdagens toppmöte mellan Björklöven och Timrå i hockeyallsvenskan var en jämn sådan. Men efter en stark avslutning knäppte de gröngula motståndarna på näsan och vann med 3–1.

Halvvägs genom den första perioden tog hemmalaget ledningen med 1–0 genom Skellefteåfödde Sebastian Selin. Men bara minuter senare kunde Åselesonen Sebastian Ohlsson i Timrå skicka in en kvitteringspuck. Innan perioden var över såg gästerna dessutom ut att ta ledningen, men fick sitt mål bortdömt.

I stället fick Selin göra ytterligare ett mål i tredje perioden för 2–1 innan lagkaptenen Fredric Andersson kunde avgöra i öppen kasse. Segern innebär att Björklöven nu leder serien med 27 poäng, 3 fler än tvåan Timrå som förvisso fortfarande har en match färre spelad.