Foto: Sofie Asplund

Björnbesök i bostadsområde

Uppdaterad
Publicerad

Sofie Apslund fick sitt livs första möte med en björn på måndagsmorgonen. Både hon och björnen var på väg in på ett bostadsområde på Ersboda i Umeå.

Det var vid halv åtta på måndagsmorgonen som Sofie Asplund såg björnen korsa vägen och springa in mot bostadsområdet på Måttgränd.

– Det var första gången jag mötte björn, så jag är glad att jag satt i bilen, säger hon.

Förskola i närheten

Sofie var på väg för att lämna sonen på förskolan som ligger i området björnen var på besök i. Men björnen var inte där särskilt länge innan vände och sprang mot skogen. Det var då som hon lyckades filma björnen och mötet blev en snackis när hon lämnade sonen på förskolan.

– Fröknarna konstaterade att det blir nog ingen skogspromenad för barnen idag.

Aktiviteter i området

I skogspartiet som nallen sprang in i ligger det ett elljusspår som Sofie brukar springa i, men björnnärvaron gör att det inte blir någon löptur ikväll.

– Nä, just ikväll hoppar jag nog över det, det kanske får bli en cykeltur i I20-skogen istället, avslutar hon med ett skratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.