Foto: TT

Bjurholm har landets lägsta hyror

Uppdaterad
Publicerad

Hur mycket man tvingas betala per kvadratmeter skiljer stort mellan landets kommuner. Dyrast är det i Täby och i Bjurholm har man landets billigaste hyror.

118 kronor per kvadratmeter och månad – så mycket får man vara beredd att punga ut om man hyr sin bostad i Täby kommun. Ser man till de kommuner med högst hyra så är det runt Stockholm som det är absolut dyrast. Tätt efter Täby kommer Vaxholm och Haninge där det kostar 111 respektive 110 kronor per kvadrat, det visar en sammanställning som gjorts av Hyresgästföreningen.

I Västerbotten är prisbilden omvänd, här har vi bland landets billigaste hyror. Bjurholm, tillsammans med Fagersta i Västmanland, har landets billigaste hyror, där kostar det 63 kronor per kvadrat och månad. 

Även i Norsjö och Storuman kan man hyra billigt, 64 respektive 65 kronor per kvadrat gör att de kommunerna hamnar topp fem över de kommuner där det är billigast att hyra.

Västerbottens högsta hyror har Umeå där det kostar 88 kronor per kvadrat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.