”Väg 92 har varit sämst i år”

Publicerad

Flera trafikolyckor har inträffat på väg 92 denna vinter.

Nu har kommunalrådet Christina Lindström (M) i Bjurholms kommun tröttnat på väglaget:

– Väg 92 har varit sämst i år, säger hon.

Christina Lindström är kommunalråd i Bjurholm men bor vid gränsen till Västernorrland. Varje dag pendlar hon till jobbet och inför vår intervju drabbades hon själv av det dåliga väglaget som rådde på vägarna i närheten av Bjurholm.

– Jag kom precis hit. En lastbil blockerade väg 353 eftersom det var för halt på platsen, så jag fick köra en omväg, säger hon.

Fler olyckor på väg 92

Under de senaste veckorna har flera olyckor skett på väg 92. I mitten av februari i år kolliderade en lastbil och en personbil och en person omkom. Många har också hört av sig till SVT och varit kritiska till väglaget som råder på 92 och vägarna intill.

– Senast i dag blev jag uppringd av en yrkeschaufför som var förtvivlad över de två senaste olyckorna, enligt honom klarar chaufförerna inte att hålla sig på vägen på grund av det dåliga väglaget, säger Christina Lindström.

Hör kommunalrådet om vad hon önskar att Trafikverket ska göra åt det dåliga väglaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.