Joel Stenvall säger att blåsten kan vara ganska bra för ett högfjällshotell. Foto: Privat

Blåsigt i skidbacken ger klirr i kassan

Publicerad

Kraftig blåst är kanske inte så kul för skidåkarna men det som är nackdel för några kan vara en fördel för andra. På högfjällshotellet i Hemavan har man snarare fått ett uppsving av det blåsiga vädret. 

– Det har vi tänkt på. Grejen är ju att på ett högfjällshotell kan det vara ganska bra att det blåser för då vill ju folk vara inne, och när de är inne vill de äta och tillbringar alltså mer tid på hotellet. Om det är jättefint väder då gräver de ner sig i en solgrop och sitter i backen, säger Joel Stenvall, platschef på Hemavans högfjällshotell.

Det var ett litet oväntat svar?

– Javisst är det, men jag vill vara ärlig. Vi tycker att det är ganska bra eftersom blåsten inte påverkat så att folk har bokat av eller så. Och mars har varit en rekordmånad för oss. Vi har aldrig haft ett så bra mars sen vi tog över högfjällshotellet.

– Visserligen blåste kungsliften sönder strax innan sportlovsveckan och det är förstås inte bra att saker blåser sönder, men det åtgärdade vi snabbt så det var ingen fara, berättar Joel Stenvall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer