Genrebild. Foto: TT

Boende fick agera räddningstjänst

Publicerad

Räddningstjänsten i Vännäs larmades under lördagsmorgonen till ett hus i Pengfors utanför Vännäs. Men när räddningstjänsten kom fram hade det mesta av släckarbetet utförts av de boende själva.

Larmet kom till SOS 08.18 under lördagsmorgonen. Enligt larmet var det en misstänkt villabrand i ett hus i Pengfors utanför Vännäs. Räddningstjänsten anlände till platsen kort därpå och mycket riktigt hade det brunnit i villans kök men det mesta av arbetet var redan gjort berättar räddningschef Ola Lindberg.

– Det var tre damer boendes i huset som väcktes imorse och fick agera räddningstjänst. Så de hade fått släcka och de gjorde ett bra jobb, säger han.

Torrkokning tros ligga bakom branden

Räddningstjänsten bistod med att röja ut köksskåp som skadats och man sökte också efter glöd. Vid 09.30 tiden var efterarbetet avslutat och man inväntar nu fastighetsägaren berättar Lindberg.

Orsaken till branden tros vara en torrkokning.

– Det är något kvarglömt på spisen så man kan kalla det för en torrkokning som gått fel, berättar Ola Lindberg.

Enligt räddningstjänsten har arbetet på plats flutit på bra men några av personerna som bor i huset kommer att vara tvungna att åka till sjukhuset då dragit i sig för mycket rök förklarar Lindberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer