Bolidenkvinnan gripen och anhållen i Solna

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan i 50-årsåldern, som efterlystes i Boliden tidigare i år och släpptes på fri fot men med reseförbud, greps och anhölls under tisdagskvällen och förvaras nu i arresten i Solna, något som Norran var först att berätta om.

Kvinnan är misstänkt för penningtvätt, skattebrott och bokföringsbrott vid flera tillfällen. Hon åtalades i tingsrätten och förhandlingarna skulle starta den 10 maj 2022 men sköts upp eftersom kvinnan inte dök upp. Kvinnan efterlystes och greps senare av polis.

I juni släpptes kvinnan på fri fot men fick reseförbud vilket innebar att hon inte fick lämna Boliden. Men på tisdagens greps hon på Arlanda när hon försökte lämna landet.

– Chefsåklagaren vid Ekobrottsmyndigheten Lotta Sundström säger till Norran att kvinnan bör häktas eftersom hon brutit mot reseförbudsreglerna. Häktningsförhandling äger rum på fredagen vid Skellefteå tingsrätt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Få koll på penningtvättshärvan i Boliden på en minut. Foto: Tommy Forsgren/Storyblocks

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Penningtvätthärva i norra Sverige

Mer i ämnet