Foto: SVT

Bra respons på årets upplaga av Åsele marknad

Åsele marknad lockade även i år till sig ett stort antal glada sommarfirare, och festivalarrangörerna är trots oroligheterna mycket nöjda med årets upplaga.

Åsele marknad, som alltid arrangeras den 3:e helgen i juli, möttes i år av god respons och festivalarrangörerna är sammantaget mycket nöjda. Besökarantalet uppgick i vanlig ordning till cirka 150 000 personer, och det var speciellt lördagens spelningar där artister som Little Jinder, Nano och Adrian Lux uppträdde, som lockade till sig gäster.

– Vi är väldigt nöjda med årets marknad och vi har fått mycket bra respons. Vi hade höga förväntningar men de är redan överträffade, säger arrangören Magnus Hedberg.

”Upp till var och en att sköta sig”

Trots den härliga festivalstämningen har det också förekommit en hel del oroligheter som har lett till omhändertaganden. I det stora hela bedömer dock polisen helgens evenemang som lugnt om än en stundtals hög berusningsgrad. Bland annat har det förekommit två anmälningar om misshandel, en anmälan om sexuellt ofredande samt en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Även en person har påträffats för rattfylleri. 

– Detta är såklart jättetråkigt och otroligt svårt att förebygga. Men det är helt och hållet upp till var och en att sköta sig samt att det finns polis på plats, säger Hedberg.

LÄS MER: Bastu brann på camping – stor explosionsrisk

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer