Misstänkt mordförsök på torget i Lycksele

Uppdaterad
Publicerad

En person är gripen efter ett bråk i Lycksele på fredagskvällen. En man har skadats med ett tillhygge och åklagaren rubricerar händelsen som försök till mord.

Polisen har spärrat av brottsplatsen under tiden utredningen pågår och uppger på sin hemsida att mannen har skadats av något slags tillhygge. Mannen fördes med ambulans till sjukhus för vård av sina skador, inledningsvis ska de inte ha bedömts som livshotande, skriver Västerbottens-Kuriren.

Tidigt i utredningen

Vid halv nio-tiden på fredagskvällen meddelade polisens kommunikatör Peder Jonsson att brottet rubriceras som försök till mord, men han vill inte säga om det finns någon frihetsberövad person.

– Vi är så tidigt in i utredningen att vi inte vill gå ut med fler uppgifter i det här läget. Nu har ärendet också lämnats över till en åklagare som leder förundersökningen vidare, säger Jonsson.

En person gripen

Strax efter klockan 21.00 på fredagskvällen kunde åklagarmyndighetens pressjour meddela att en person har gripits, misstänkt för brottet.

– Gripandet gjordes vid 19.30-tiden och jouråklagaren har hittills bara beordrat ett inledande förhör med den misstänkte. Det som händer härnäst är att personen ska höras, först efter det kan åklagaren ta ställning till om den misstänkta personen ska anhållas eller inte, säger Ann Öberg på åklagarmyndighetens presstjänst

Polisen efterlyser tips och iakttagelser från torget och uppmanar den som vet någonting att kontakta polisen på 114 14.

Utredare från Umeå

Polisen har förstärkt med personal från Umeå under morgonen. Ett team anlände i Lycksele strax innan klockan nio under lördagsmorgonen. En jouråklagareleder utredningen och polisen tror sig kunna ge en uppdaterad lägesbild av utredningen under lördagsförmiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.