En byggnad som hyser ett flertal lägenheter samt Försäkringskassans och Arbetsförmedlingens lokaler brinner i Lycksele. Foto: Vicktor Lundmark

Kraftig brand i flerfamiljshus i Lycksele

Uppdaterad
Publicerad

På söndag kväll började det brinna i ett flerfamiljshus i centrala Lycksele där också flera statliga myndigheter har lokaler.

Larmet kom in strax efter kl 19 på söndagskvällen om att en fullt utvecklad brand härjade i ett hus med lägenheter och kontorslokaler vid Storgatan/Parkgatan. Räddningstjänsten i Lycksele var på plats med 18 man.

Ingen person skall ha kommit till skada.

– Alla boende är ute ur huset, berättar Ulf Axelssson som är räddningschef i Lycksele kommun.

Spridning till vinden

– Det är en ganska stor byggnad med en krypvind över hela längan, och det har gått upp i vinden. Men vi tror vi ska klara detta, fortsätter Ulf Axelsson.

Strax före midnatt meddelande räddningstjänsten att branden var under kontroll, men att man under natten kommer ha personal kvar för bevakning, skriver Västerbottenskuriren.

Det är oklart vad som är orsaken till branden.

– Vad jag förstått så startade branden i ett rum med stängd dörr i lägenheten på översta våningen, vilket gjorde att branden inte spred sig lika snabbt. Men den lägenheten har stora brandskador, säger Göran Josefsson, räddningsledare i beredskap vid räddningstjänsten i Lycksele till tidningen.

Myndighetslokaler och bostäder

I det aktuella huset har bland annat Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen sina lokaler. Det finns tre våningar med ett flertal lägenheter, tre trapphus, och enligt räddningstjänsten finns det 38 boende. Bara den lägenhet där branden startade har eldhärjats, men röken har spridits i huset. Elden har dock inte gått vidare till någon annan byggnad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.