En container brann tidigare under tisdagen på Ålidhem i Umeå. Foto: Josefine Holgersson/SVT

Brand i container i Umeå påverkade busstrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsförmiddagen började det brinna i en container på Ålidhem i Umeå. Länstrafiken meddelade att hållplats Ålidhem Centrum hade stängts av tillfälligt på grund av branden. Vid 10-tiden flöt trafiken på som vanligt igen.

Under tisdagsmorgonen började det brinna i en container på Historiegränd i Umeå. På området finns en byggarbetsplats och enligt räddningstjänsten brann det med öppna lågor i containern.

– Vi avslutade ärendet strax innan 09.30. Det var byggmaterial som börjat brinna. Det fanns också 200 liter rapsolja och lite krutladdning från spikpistoler intill vilket gjorde att det smällde. Det var aldrig någon fara för intilliggande byggnader, säger räddningstjänstens inre befäl Karl-Johan Abrahamsson.

Busstrafiken påverkades

Länstrafiken Västerbotten lät meddela under morgonen att trafiken vid hållplats Ålidhem Centrum, där busslinjerna 5 och 8 passerar, tillfälligt drogs in grund av containerbranden.

– Vi har fått information från Transdev som kör lokaltrafiken i Umeå att man inte kan köra på den ordinarie sträckan, säger Alexander Ärfström, teamchef på Länstrafikens kundservice.

Resande hänvisades till Ålidhöjd, nära hälsocentralen, för av- och påstigning. Vid 10-tiden kunde den ordinarie sträckan återigen trafikeras av busslinjerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.