Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från branden samt räddningsarbetet och hör SVT:s reporter på plats om branden. Foto: Tommy Forsgren/SVT, privat

Brand i flerfamiljshus i Vännäs – man häktad för mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsmorgonen förra veckan började ett flerfamiljshus i Vännäs att brinna. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd. På måndagseftermiddagen häktades en man i 30-årsåldern misstänkt för mordbrand.

– Vi möttes av en fullt utvecklad brand, säger Christer Björkman som är insatsledare på plats, om branden.

Larmet om branden kom 08:08. Tiotals enheter från bland annat från Umeå, larmades till platsen. Räddningstjänsten öppnade taket för att komma åt branden.

– Samtidigt sprutar man vatten från marken. Det är besvärligt med vinden, sa SVT:s reporter Tommy Forsgren som var på plats.

Foto: Tommy Forsgren/SVT

Inga personer kvar i huset

Strax innan klockan nio uppgav SOS Alarm att inga personer var kvar i huset. Ambulanshelikoptern från Lycksele larmades till platsen, men ingen person har skadats i samband med branden, uppger insatsledaren Christer Björkman.

Byggnaden går inte att rädda utan kommer rivas under kvällen. Vid 18-tiden uppgav SOS Alarm att en resurs fortfarande är kvar på platsen och att de planerar stanna för efterbevakning fram tills imorgon.

Polisen har startat en förundersökning gällande mordbrand. En man i 30-årsåldern är häktad på sannolika skäl misstänkt för mordbrand. En teknisk undersökning ska göras av platsen när det är möjligt.

Taket bryts upp för att komma åt branden. Foto: Tommy Forsgren/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.