Foto: Räddningstjänsten i Vännäs

Brand i flerfamiljshus i Vännäs

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänst och ambulans har larmats till en adress i Vännäs. Det råder rökutveckling i byggnaden enligt tidiga rapporter från platsen.

Larmet kom in vid 07.26 under tisdagsmorgonen. Räddningstjänsten har kommit fram till platsen. En ambulans har också larmats till adressen. Enligt tidiga uppgifter till SOS-alarm ska röken ha spritt sig till flera delar av huset och det är ett antal personer som larmat om händelsen.

Branden är på Umevägen. SOS-Alarm uppger att branden startat i pizzerians källare och att läget nu ska vara under kontroll.

– Det började brinna i ett källarutrymme som pizzerian i huset förfogar över, oklart vad som startade branden men hela elcentralen är utbrunnen, berättar räddningsledare Ola Lindberg.

Flera lägenheter i huset

Han förklarar att hela källarutrymmet är helt utbrunnet och att pizzerian och trapphuset i byggnaden har rökskador som måste saneras. Lindberg uppskattar att det handlar om mallan 12-15 lägenheter i huset utöver pizzerian.

– Vi skickade en rökdkare för att släcka i källaren och ventilerade i trapphuset. Men de boende satt kvar i lägenheterna och gjorde som de skulle, konstaterar räddningsledare Ola Lindbveg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.