• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

En brand startade i en carportlänga på Norrmalm i Lycksele under tisdagskvällen, branden spreds till en närliggande bil innan räddningstjänsten hann släcka. Foto: Räddningstjänst

Brand i personbil i Lycksele – fler bilar skadade

Uppdaterad
Publicerad

En personbil började brinna i en carportlänga i ett bostadsområde i Lycksele under tisdagseftermiddagen. Räddningstjänsten lyckades släcka branden men tre av bilarna längs parkeringen blev brandskadade.

Larmet kom till SOS strax innan halv sex på tisdagseftermiddagen.

Räddningschef i beredskap, Jonas Hahlin, säger att branden hade hunnit sprida sig till ytterligare en bil när räddningstjänsten kom till platsen.

– Bilarna stod i en carport eller skärmtak av plåt och trä vid flerbostadshus, det fanns utrymme för 9 bilar, 6 var uppställda och man har släckt branden. Det är totalt tre bilar som har brandskador och två bilar som ska undersökas för om det finns rökskador, säger Jonas Hahlin.

Han fortsätter:

– Branden började i ett av fordonen, brandorsaken vet vi inte men det finns inga tydliga tecken på oegentligheter. Polisen är på platsen och räddningstjänsten är kvar ett tag till, första insatsenheten var på plats väldigt snabbt.

Ingen person har skadats i samband med branden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer