Det brann i en spånsilo nära gamla sågverket i Sävar idag. Foto: SVT

Brand i spånsilo vid sågverk

Uppdaterad
Publicerad

Under eftermiddagen larmades SOS om en brand i ett spånförråd som ligger i närheten av det gamla sågverket i Sävar. Hela byggnaden brann ner, men den närliggande sågen klarade sig med två meter i marginal enligt räddningstjänsten.

På tisdagseftermiddagen kom det in ett larm till SOS om en brand i Sävar. Det var en spånsilo som låg i närheten av det gamla sågverket i Sävar som hade fattat eld.

Orsaken till branden är ännu oklar, men polisen spärrade av området på platsen och genomförde en teknisk undersökning av platsen.

– Det var två meter ifrån sågverket, så efter förutsättningarna är vi nöjda. Vi lyckades begränsa branden så gott som möjligt. Nu kommer vi nog behöva bevaka platsen till imorgonbitti för att undvika spridning, säger insatsledare Håkan Iseklint till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.