Två personer döda efter lägenhetsbrand i Umeå Foto: Tommy Forsgren/SVT

Brand i Umeå där två omkom misstänks inte ha varit anlagd

Uppdaterad
Publicerad

Lägenhetsbranden på Ålidhem i Umeå där två personer omkom misstänks inte ha varit anlagd. Exakt hur branden startat vet polisen inte i dagsläget.

– Vi väntar fortfarande på en del resultat från den tekniska undersökningen, säger David Helgesson, chef vid polisens avdelning för grova brott.

Det var natten mot den 20 januari som lägenhetsbranden utbröt. Ärenden rubricerades initalt som mordbrand, vilket är standardförfarande. Polisens undersökningar har inte hittat något som pekar på att branden skulle ha varit anlagd och branden rubriceras nu som allmänfarlig ödeläggelse.

– Det finns inget som pekar på att den skulle varit anlagd. Branden har uppstått inne i lägenheten men vi kan inte säga hur, säger David Helgesson, chef vid polisens avdelning för grova brott.

Polisen inväntar en del resultat från den tekniska undersökningen innan de fattar beslut om hur de eventuellt ska gå vidare.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör räddningsledare Christer Björkman om branden på Ålidhem där två personer omkom Foto: Julia Pohjanen, SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.