Brand på sågverket i Kroksjön: ”Brinner från en panncentral”

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades ut till en brand på sågverket i Kroksjön utanför Skellefteå på torsdagseftermiddagen.

– Det är en brand i en panncentral, det brinner i konstruktionen, säger Trond Olofsson, inre befäl på räddningstjänsten.

Larmet kom in strax efter 17-tiden på torsdagen. Flera enheter från räddningstjänsten skickades till platsen. Av oklar anledning hade det börjat brinna i en panncentral, i en fristående byggnad, på sågverket.

Räddningstjänsten försökte släcka branden genom att öppna konstruktionen på byggnaden – för att komma åt glödbränder i tak och väggar.

– Vi jagar fortfarande glödbränder i konstruktionen. Vi håller på att riva bort takplåtar och konstruktionsdelar, sa inre befäl Trond Olofsson vid 18.30-tiden på torsdagskvällen.

Det fanns ingen risk för att branden skulle sprida sig till någon annan byggnad på området.

Vid 19.30-tiden hade räddningstjänsten så smått börjat avveckla sig från platsen.

– Vi håller på att kolla byggnaden med värmekamera för att se så att det inte kan antända igen, så vi har inte avslutat insatsen än, sa Trond Olofsson.

Han uppskattade att man skulle vara kvar ungefär en halvtimme till på platsen. När man är klar och har avvecklat sig helt kommer räddningstjänsten att överlåta övervakningen till ägarna till sågverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer