Hör om totalbranden i Ytterboda Foto: Tommy Forsgren, SVTVisa alla (6)
Visa alla (6)

Kraftig brand i ladugård: ”Lyckats få ut djuren”

Uppdaterad
Publicerad

En ladugård i Ytterboda, Umeå är helt övertänd. Flera djur befann sig i byggnaden där den kraftiga branden rasade men alla lyckades till slut räddas.

Larmet kom strax efter klockan 12 på lördagen och det handlar om en ladugård i Ytterboda, Umeå kommun, som är helt övertänd. När räddningstjänsten anlände till platsen var det redan för sent.

– En styrka från Sävar är på plats och Umeå är alldeles strax framme. Det är ungefär en 25 meter lång ladugård som är sammanbyggd med ett garage och det brinner kraftigt, säger Trond Olofsson vid räddningstjänsten.

Räddningstjänsten beskriver rökutvecklingen som kraftig och uppgav att det fanns sex höns och två kaniner inne i byggnaden. Men samtliga djur ska ha klarat sig undan eldsvådan.

– De har lyckats få ut dem. Men tyvärr är det hästarnas boställe som brinner upp nu och de är här på andra sidan vägen, säger Conny Qwarforth, insatsledare till SVT Nyheter.

Foto: Tommy Forsgren, SVT

Begränsar spridningsrisk

Man bedömer att det är omkring 50 meter till närmaste byggnad och arbetet har fokuserats på att begränsa en eventuell spridning.

Räddningstjänsten misstänker att det är en elcentral som ligger bakom branden.

Polisen har funnits på plats och hållit initiala förhör men har sedan dess lämnat platsen.

Trafikverket meddelar att väg 653 från Sundströmberget till Skeppsvik har begränsad framkomlighet till följd av den omfattande branden. Det är oklart hur länge trafiken i området kan komma att påverkas.

Foto: Tommy Forsgren, SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer