Genrebild. Arbetet med bredbandsutbyggnaden stoppas eftersom pengarna inte kommer att räcka. Foto: TT/Helena Landstedt

Bredbandsutbyggnaden i Norsjö stoppas – pengarna är slut

Publicerad
Norsjö kommuns it-styrgrupp har beslutat att stoppa den pågående bredbandsutbyggnaden. Arbetet stoppas eftersom pengarna inte kommer att räcka.
– Självklart är det tråkigt att vi inte kan bygga ut bredband till alla som var tänkt, säger Mikael Lindfors (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Det var förra veckan som de beslutades att stoppa utbyggnaden av bredbandet. Anledningen är att arbetet riskerar att överskrida den beslutade budgeten från Jordbruksverket.

Detta innebär att Finnäs, Prästudden samt Näset inte kommer att få bredband ingrävt under 2019. Nu är kommunens målsättning istället att hushållen i områdena ska få bredband ingrävt under nästa år istället. Men för att detta ska bli möjligt behöver man få godkänt av Jordbruksverket.

– Vi kommer att höra av oss så snart vi fått svar från Jordbruksverket, säger Mikael Lindfors, kommunstyrelsens ordförande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer