Foto: SVT

Brevbäraren Therese får kämpa i snöovädret: ”Det är tungt”

Uppdaterad
Publicerad

Therese Ahlande arbetar som brevbärare i  Umeå och snöovädret ställer till det rejält. Hon har aldrig varit med om att det kommit så mycket snö på så kort tid – och tror det kommer bli svårt att dela ut all post under torsdagen.

– Det är inte jätteroligt att vara ute och köra, säger hon.

Therese Ahlande säger att det är besvärligt när det kommer så mycket snö och hon får medhåll av Jenny Åström, produktionschef på Postnord i Umeå.

– Det är dels att det inte plogas men också att kunder generellt inte skottar så bra till brevlådorna. Även om de skottar till lådorna så tänker de kanske inte på att vi kommer med en bil som kan behöva backas runt, säger hon.

Snöoväder i Västerbotten

”Det är kämpigt”

Post som inte går att dela ut tas tillbaka och sorteras igen, med förhoppningen att det går att dela ut dagen därpå, men det är brevbärarnas säkerhet som kommer först.

– Vi har ju bara 2-hjulsdrivet och våra elbilar kan inte kräma på så mycket i snön, så det är kämpigt. För att undvika fastkörningar kanske man får stanna på ett ställe med mindre snö, man ska aldrig chansa, säger Jenny Åström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snöoväder i Västerbotten

Mer i ämnet