Nilaskolans skolgård. Foto: Privat

Brister på grundskolan i Malå

Uppdaterad
Publicerad

Skolinspektionen har granskat en grundskola i Malå, och konstaterar att huvudmannen, Malå kommun, inte har följt bestämmelserna.

Skolinspektionens tillsyn i Malå har visat på brister inom två områden. Det finns inte tillgång till elevhälsa för elever i förskoleklass och grundskola i den mån elever ska ha rätt till enligt skollagen.

Skolan uppfyller heller inte kraven när det kommer till kvalitetsarbete mot de nationella målen och krav samt att man inte uppfyller kraven för uppföljning och dokumentation av resultat i utbildningen.

Skolinspektionen förelägger nu skolan att säkerställa att tillgången till psykologisk kompetens inom elevhälsan är tillräcklig och man behöver även dokumentera ett systematiskt kvalitetsarbete som utgår från de nationella målen och kunskapskraven för årskurs 1 och årskurs 3 i grundskolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.