Trafikverket har stängt av en bro i Skellefteå strax söder om Nolbyn på väg 757. Foto: SVT Design

Bro på väg 757 avstängd i Skellefteå kommun

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket har tvingats stänga av en bro i Skellefteå kommun med omedelbar verkan. Detta efter en inspektion under tisdagen.

Bron som ligger strax söder om Nolbyn på väg 757 har haft täta inspektioner under en tid. Efter gårdagens besiktning fattade Trafikverket beslutet att, av säkerhetsskäl, stänga av bron för trafik. Det meddelar Trafikverket i ett pressmeddelande.

Trafikverket jobbar nu för att byta ut bron, men någon exakt tidsplan för detta finns inte i detta tidiga skede.

– Bron var planerad att bytas ut nästa år, men nu planerar vi istället att byta ut den direkt i höst, säger Peter Jonsson som är presskommunikatör på Trafikverket.

Det rör sig om en mindre bro längs en grusväg, och avstängningen innebär inte att trafikanter blir avstängda från att komma ut till E4.

– De som bor söder om bron kan ta den södra utfarten, och de som bor norr om bron kan ta den norra, säger Peter Jonsson. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer