Brödratrio har stora planer för Nalovardobacken

Uppdaterad
Publicerad

Nya ägare till Nalovardobacken utanför Sorsele satsar nu stort för att få nytt liv i verksamheten. Nu hoppas man få gäster från hela Sverige och världen till Nalovardo.

Anläggningen har varit till salu de senaste 5-6 åren och verksamheten har sakta dalat. Men nu har en brödratrio från Sorsele köpt upp den och under en treårsperiod ska man satsa närmare sex miljoner kronor, bland annat på renovering av restaurangen.

Hoppas locka folk från hela världen

Tanken är att anläggningen ska återfå sin popularitet och locka folk från bland annat Piteå, Skellefteå och Umeå. Men man hoppas också nå utanför landets gränser.

– När det gäller weekend-gäster för stugbyn så hoppas vi på folk från hela landet och så småningom hela världen, säger vd Patrik Abrahamsson.

”Stora förhoppningar”

Förväntningarna är stora hos Patrik och hans bröder men det är också ett glädjande besked hos lokalbefolkningen.

– Det känns skitspännande och vi har stora förhoppningar. Vi har fått väldigt mycket positiv respons från lokalbefolkningen som varit lite oroliga över vad som ska hända med Nalovardo, säger Patrik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.