Ställ dina frågor till Lars Wahlberg, biträdande chef för region nord och tillförordnad polisområdeschef i Västerbotten Anna Jonsson. Foto: SVT

Brott och straff: Läs polisernas svar på allmänhetens frågor

Publicerad

I veckan tittar SVT närmare på brott och straff. Vilken fråga är viktigast för dig?

SVT rapporterade · Västerbotten: Brott och straff

Därmed säger vi tack till Lars Wahlberg och Anna Jonsson från polisen som svarade på era frågor i chatten vi hade idag. Men fortsätta gärna att kommentera och fråga i ämnet så länge chatten är öppen.
10.28
Elvira Gustavsson, Ålidhem:
Jag läser ibland att det händer saker här på området men jag ser inget själv av någon kriminaliet. Det känns lugnt och tryggt här. Men jag har ju småbarn och är ju inte ute på tider då kanske polis måste tillkallas. Här är tryggt att bo.
10.28
Min uppfattning är att många polisanmälningar läggs ned utan åtgärd. Stämmer det, och vad beror det isåfall på? Vilka åtgärder behövs för att så många brott som möjligt ska klaras upp?
10.36
Nu är vi (Josefine Holgersson och Tommy Forsgren) på plats på Ålidhems centrum för att höra vad ni tycker är viktiga frågor kring brott och straff.
10.51
Hur ska man kunna locka vettiga människor till polisutbildningen då poliser tjänar ca 8.000 kr mindre i månaden än en hantverkare?
10.54
Audrey Palamede, student. Hon har blivit utsatt för brott en gång här i Umeå, men säger att det beror på att hon litade för mycket på en person. Annars känner hon sig aldrig otrygg och har inga problem med att lämna saker framme i korridoren hon bor i.
 
10.58
- Dom flesta är trygga. Speciellt i min ålder. Men att vi har få poliser är inte bra, säger Ivan Grundström i Norsjö.
- Dom flesta är trygga. Speciellt i min ålder. Men att vi har få poliser är inte bra, säger Ivan Grundström i Norsjö.
10.59
Birgitte Brydsö, Tomtebo. Hör hennes tankar om trygghet där hon bor.
11.06
Mattias Conradsson flyttade från Ersboda på grund av stökiga grannar.
11.24
Graham Soden flyttade från London till Vormsele för tre år sedan. Han har känt sig mycket välkommen och trygg i Sverige.
Graham Soden flyttade från London till Vormsele för tre år sedan. Han har känt sig mycket välkommen och trygg i Sverige.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 - #dinröst

Mer i ämnet