Norsjö kommun skriver på sin hemsida att föräldrarna har det yttersta ansvaret för att ungdomarna kör säkert och lagligt. Foto: SVT/Arkiv

Buskörning upprör i Norsjö

Publicerad

Arga Norsjöbor har hört av sig till kommunen om att ungdomar buskör både mopeder och epatraktorer, vilket orsakar problem och störningar. Arenaparken och Norets fotbollsplan lyfts fram som problemområden.

Norsjö kommun skriver på sin hemsida att det är stor risk att någon skadas allvarligt när man i hög fart framför fordon där det vistas många barn.

Man skriver att det är föräldrarna som har det yttersta ansvaret för att ungdomarna kör säkert och lagligt och att  vårdnadshavaren kan göra sig skyldig till brott om man tillåter barnet att till exempel köra med ett trimmat fordon. Dessutom är fordonstrafik förbjuden kring Arenaparken och Norets fotbollsplan.

Nu uppmanar kommunen boende att höra av sig direkt till polisen istället om problemen fortsätter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.