Busslinje ska underlätta för pendlare

Publicerad

En busslinje mellan Bjurholm och Nordmaling ska göra Bjurholm mer tillgängligt.

De som pendlar med bil mellan Bjurholm och Nordmaling saknar i dagsläget alternativ. Nu utreder Bjurholms kommun möjligheterna kring att upprätta en busslinje mellan kommunerna, detta via en enkät på kommunens hemsida.

– Kommunstyrelsen sammanträder den 22 maj och då kommer jag gå upp och presentera underlaget. Det finns inga beslut ännu men politiken har haft funderingar och hört önskemål från medborgare, säger Jenny Stensson, Bjurholms kommun, som håller i utredningen.

Enligt Bjurholms kommun är det omkring mellan 30-50 personer som pendlar från Bjurholm till Nordmaling i varierad frekvens.

Underlätta förbindelser

Men tanken med busslinjen är inte bara till för att underlätta för de personer som pendlar utan för att göra Bjurholm mer tillgängligt.

– Man ska kunna åka till Nordmaling, ta sig vidare till Örnsköldsvik eller söder ut till Sundsvall. Det skulle underlätta förbindelserna från och till Bjurholm, säger Jenny Stensson.

Eftersom busslinjen är i utredningsfasen finns ännu ingen eventuell finansieringsplan på plats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer