Klockan 17.06 på lördagen fick SOS Alarm larm om olyckan. Foto: Rasmus Andersson

Buss med 20-tal tonåringar åkte av vägen i Robertsfors – passagerare blev fast i bussen

Uppdaterad
Publicerad

En buss gled av vägen på E4 mellan Sikeå och Ånäset vid 17-tiden på lördagen. Bussen hamnade på sidan med dörren nedåt, vilket gjorde att ett 20-tal passagerare behövde få hjälp ut av räddningstjänsten. Det blev stopp på E4 i båda riktningar och trafiken fick ledas om via Sikeå och Gumboda.

Larmet kom vid 17.06 och det rörde sig om ett 20-tal passagerare som alla är i tonåren. Vid 17.40 sade Trond Olofsson, inre befäl på räddningstjänsten, att räddningstjänsten försökte stabilisera bussen för att sedan hjälpa passagerarna ut på ett säkert sätt. 

Klockan 18.25 meddelade räddningstjänsten att man lyckats stabilisera bussen, så att den inte skulle välta, och sedan kunnat gräva fram dörren, som hamnat ner mot marken. Passagerarna kunde ta sig ut genom dörren och evakuering påbörjades. Bussbolaget ordnade en ersättningsbuss.

Varken polis eller ambulans larmades

Strax innan klockan 18 var räddningstjänstens prognos att de skulle arbeta med ärendet i ytterligare 1-2 timmar.

Klockan 19.05 sade Trond Olofsson på räddningstjänsten att alla passagerare är evakuerade. Räddningstjänsten var klara med insatsen, men skulle bistå bärgningen och stannade därför på platsen. Vid 20-tiden var ärendet avslutat.

Varken ambulans eller polis behövde åka till platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer