Foto: SVT

Byggde flygplan i vardagsrummet

Uppdaterad
Publicerad

Efter åtta års byggande i vardagrummet har nu flygkapten Gustav Billman tagit ut sitt hemmabygge och flyttat planet till en flyghangar i Vilhelmina.

Att det tog åtta år att bygga planet var inte planen från början. Det kom lite saker emellan, berättar Gustav. Till vardags flyger han turister mellan Israel och Grekland.

– Det blev lite trångt, så jag fick såga upp ytterdörren för att få ut det. Men nu står det här i hangaren. Det är bara lite småfix kvar. Sedan flyger vi, säger Gustav Billman.

LÄS MER: Se Norrlands största modelljärnväg

Flygplansbygge är hans hobby vid sidan om jobbet. Det här är det tredje planet han bygger. Om ett eller två år hoppas han kan vara i luften med sitt hemmabygge.

– Vingarna och motorn står hos en kompis i Skellefteå. De måste flyttas hit. Så har jag mitt jobb också. Men upp i luften ska jag med det här planet, avslutar flygkapten Gustav Billman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.